De mogelijkheden voor het inrichten van je huis zijn eindeloos. Planten en dieren kunnen een goede invulling geven aan een saaie woonkamer, maar ze kunnen ook floppen. Niet elke woonkamer is even ontvankelijk voor het plaatsen van bijvoorbeeld een opgezette hertenkop aan de muur of exotische planten in de keuken.

Er moet vooral worden gekeken naar wat je al in huis hebt staan. Het is doorgaans niet de bedoeling om extreem andere stijlen met elkaar te combineren en het aankleden van het interieur gaat meestal geleidelijk, zo ook met planten en dieren.

Wat betreft de kwaliteit van de woonkamer doen planten het goed. Als je de standaard planten in je woning zet zorg je voor een goede kwaliteit lucht en sommige mensen merken dat zij vrolijker zijn als er levende planten in huis zijn.

Modern of van de oude leer?

Nu zijn er genoeg van moderne interieurstijlen die niet te verenigen zijn met het in huis halen van planten en dierenaccessoires bedoeld voor het opfleuren van het huis. Het is aan ieder om te bepalen of zij voor een moderne look gaan of toch liever van de oude leer zijn. Uiteraard kom je er met een beetje puzzelen ook uit om deze twee in één kamer te plaatsen, wel moet je dan goed opletten dat het niet met elkaar vloekt.