NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

De levensduur van boxsprings

2 Minuten lezen
boxspring levensduur

Wanneer u besluit om een boxspring aan te schaffen, hoopt u natuurlijk dat de boxspring zo lang mogelijk meegaat. Wat is de levensduur van een boxspring aanbieding en wanneer moet ik kritisch naar één van deze boxsprings kijken? Deze vragen zijn noodzakelijk voor het aanschaffen van een boxspring. Een gemiddeld persoon besteedt een derde van zijn tijd in bed, want een goede nachtrust is ontzettend belangrijk. Daarnaast wilt u ook dat het huis leuk is ingericht. In dat geval biedt Interwonen industriële meubels die goed bij een sfeervol interieur passen. Ook kun je aan de energierekening denken en kiezen voor een zuinige elektrische verwarming.

De exacte levensduur van aanbieding boxspring is circa 25 jaar. De exacte levensduur van een boxspring is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het onderhoud, de reiniging en slijtage. Aangezien een boxspring ongeveer 25 jaar lang meegaat, betekent niet dat u niet meer hoeft om te kijken naar uw boxspring. Het is van belang dat u om de 5 jaar kritisch naar uw boxspring kijkt. 

Een gemiddeld persoon verliest 60 milliliter vocht tijdens de nachtrust. Dat betekent dat er wekelijks meer dan 3 liter vocht in het matras en/of topper trekt. Daarnaast wordt er warmte gecreëerd door uw lichaam. Warmte en vocht is geen goede combinatie, want deze combinatie kan ervoor zorgen dat er schimmels vrijkomen in het matras en/of topper.  

In de loop der tijd wordt de bekleding van uw matras ook minder fris, waardoor er huisstofmijten kunnen ontwikkelen in uw matras. Goed onderhoud is zeer van belang voor een lange levensduur. 

Levensduur van een matras en een topper

De levensduur van boxsprings is zoals genoemd 25 jaar. De matras en topper daarentegen niet. De levensduur van een topper is ongeveer 5 jaar en die van een matras 10 jaar. U moet wel rekening houden met verschillende factoren, waardoor de levensduur langer of korter kan duren van uw matras en topper. Een polyether matras gaat ongeveer 4 tot 6 jaar mee, terwijl een kwalitatieve koudschuim matras ongeveer 10 jaar mee gaat. 

Maak de topper en matras regelmatig schoon door middel van een stomer. Enige slijtage aan de matras of topper is de herkennen aan de verzakkingen of bulten en/of wakker worden met een zere rug. 

Levensduur van elektrische boxsprings

De levensduur van elektrische boxsprings is hetzelfde van normale boxsprings. Door uw elektrische boxspring goed te onderhouden, verlengt u de levensduur. Een elektrische boxspring onderhoudt u door de motor af te koelen na het verstellen van uw gewenste positie. Daarnaast is het belangrijk dat uw de motor niet belast door op het bed te liggen of te zitten terwijl u de gewenste positie bepaalt.

Gerelateerde berichten
Slapen

Comfortabele warme dekbedden voor in de wintermaanden

3 Minuten lezen
Als de temperaturen beginnen te dalen en de winter nadert, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent…
Slapen

Hoe kiest u de perfecte bedmaat voor u en uw slaapbehoeften?

5 Minuten lezen
Het kiezen van de perfecte bedmaat voor u en uw slaapbehoeften is een cruciale beslissing die een grote invloed kan hebben op…
Slapen

Verwen jezelf met een elektrische boxspring

2 Minuten lezen
Wil je goed presteren, dan moet je goed slapen!In deze blog ga ik de voordelen van een boxspring benoemen en vertellen waarom…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *