NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Dingen die je moet vermijden als je lekker wilt slapen

2 Minuten lezen
lekker slapen boxspring

Draai jij ook weleens 100x rond in je bed op een avond? Misschien moet je een boxspring bestellen!
We hebben het allemaal wel eens, zo’n dag dat we gewoon niet in slaap kunnen vallen.
Misschien komt het wel doordat je overdag iets hebt gedaan, wat je beter had kunnen vermijden. In deze blog geef ik je enkele voorbeelden van die dingen die je moet vermijden, als je lekker wilt slapen.

Doe je telefoon weg als je gaat slapen

De hele dag ben ik bezig op mijn telefoon, maar één uur voor het slapen gaan doe ik hem weg. Ik zet hem zelf op vliegtuigstand, omdat ik niet gestoord wil worden, als ik probeer te slapen. Heb je het licht uit, kijk dan niet op je telefoon, want door het blauwe licht kun je minder goed slapen. Je hersenen denken dan namelijk dat het overdag is en je maakt minder melatonine aan. Apple kwam daardoor met ‘Nightshift’, maar alsnog zou ik het niet aanraden en gewoon de schermen uitzetten. Dus ben je van plan om te slapen, ga dan geen televisie kijken. Het licht zorgt ervoor dat je minder slaaphormoon aanmaakt en minder makkelijk in slaap valt.

Warmte in je kamer

Een goede kamertemperatuur is belangrijk, want je hebt vast gemerkt dat het lastiger slapen is als het super warm is. Dan zou je ervoor kunnen zorgen om een waaier te gebruiken (laag en op slaapstand) of de ramen open te houden. Daarnaast slaap ik altijd naakt, omdat dit je spijsvertering versnelt. Als je lichaamstemperatuur laag is, neemt je bloeddruk af en werkt je spijsvertering optimaal.

Cafeïne voor het slapen gaan

Als je gezond wilt leven zou je eigenlijk frisdrank uit je dieet moeten schrappen, maar het is natuurlijk wel lekker. Wil je echter slapen, dan zou ik het niet in de avond drinken, want er zit cafeïne in. Hetzelfde geldt voor koffie en energiedrank. Deze dranken wil je vermijden in de avond, want anders is er een grote kans dat je geen oog dicht doet. Kijk überhaupt uit met drinken s ‘avonds, want je wilt niet constant wakker worden, omdat je weer naar de toilet moet. Daarna kruip je weer lekker je boxspring op. Je kunt een boxspring bestellen op een van de diverse webwinkels.

Heerlijk slapen in een boxspring

Slaapproblemen komen veel voor en kunnen ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid. Met de bovenstaande tips: vermijd cafeïne, zorg voor een goede temperatuur op je kamer en doe je telefoon weg als je gaat slapen kun je er al voor zorgen dat je beter gaat slapen, maar wil je echt lekker slapen? Dan is een boxspring wellicht iets voor jou. Een boxspring is super comfortabel en brengt jou de ondersteuning die je nodig hebt om heerlijk te kunnen slapen, een echte aanrader!

Gerelateerde berichten
Slapen

Comfortabele warme dekbedden voor in de wintermaanden

3 Minuten lezen
Als de temperaturen beginnen te dalen en de winter nadert, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent…
Slapen

Hoe kiest u de perfecte bedmaat voor u en uw slaapbehoeften?

5 Minuten lezen
Het kiezen van de perfecte bedmaat voor u en uw slaapbehoeften is een cruciale beslissing die een grote invloed kan hebben op…
Slapen

Verwen jezelf met een elektrische boxspring

2 Minuten lezen
Wil je goed presteren, dan moet je goed slapen!In deze blog ga ik de voordelen van een boxspring benoemen en vertellen waarom…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *