NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Op de lange termijn geld besparen door milieuvriendelijke keuzes

1 Minuten lezen

Veel mensen denken bij duurzaam wonen gelijk aan flinke investeringen en dit is deels waar. Ga je investeren in je woning, dan moet je inderdaad hoge aanschafprijzen betalen, maar op de lange termijn ga je juist flink geld besparen. In deze blog lees je daar meer over en lees je over enkele goede opties die je kunt gaan overwegen als je geld wilt gaan besparen.

Besparen door isolatie

Het laten isoleren van je woning heeft meerdere voordelen. Door de dikke isolatielaag wordt je huis beter beschermd tegen vocht en blijft de warmte beter binnen. Daarnaast is het milieuvriendelijker en ga je op de lange termijn veel geld besparen doordat je lagere energiekosten hebt. De éénmalige betaling voor het laten aanleggen is wel hoog, maar haal je er op de lange termijn weer uit. Je kunt ook profiteren van de landelijke subsidie voor isolatie. Het combineren van twee isolatiemaatregelen levert je 20% korting op.

Besparen met zonne-energie

Een andere manier om duurzamer te gaan wonen en geld te gaan besparen is door te kiezen voor zonnepanelen. De zonnepanelen wekken de energie zelf op met behulp van de zon. Zelfs hier in Nederland met ons klimaat is er meer dan genoeg zon om voldoende energie op te wekken. Het laten installeren van zonnepanelen op je dak is echter een prijzige investering (bedrag in één keer betalen). Op de lange termijn zul je echter flink gaan besparen, want de levensduur van zonnepanelen is ongeveer 25 jaar. In Nederland zien we de laatste jaren daarom ook een flinke toename in het aantal zonnepanelen op de daken.

Besparen met een warmtepomp

Een derde manier om maandelijks geld te besparen op de energiekosten is het aanschaffen van een warmtepomp voor je woning. In Nederland is de meest voorkomende verwarming een cv-ketel gestookt op gas. Nadeel van deze cv-ketel is dat die heel veel CO2 uitstoot en dat is slecht voor het milieu. Een milieuvriendelijker alternatief is de warmtepomp voor je woning. Met een warmtepomp kun je op de lange termijn flink gaan besparen op je energiekosten.

Goed voor je portemonnee

In deze blog las je dat je geld kunt besparen op de lange termijn als je investeert in een warmtepomp, isolatie van je woning of zonnepanelen. Deze investeringen zijn echter niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook goed voor het milieu. Win-win situaties die dus zeker de moeite waard zijn om te overwegen.

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *