NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Tips om nog duurzamer te gaan wonen

1 Minuten lezen

Waarschijnlijk heb je al gehoord van het belang van duurzaam wonen, want het milieu is een onderwerp waar het op televisie vaak over gaat. De overheid probeert ondernemers te helpen met subsidies voor duurzame investeringen. Thuis kunnen we ook duurzaam wonen en daar heb ik in deze blog enkele tips voor.

Kies voor een warmtepomp

De energie die we gebruiken moeten opgewekt en dit kan door middel van bronnen die opraken, zoals gas en steenkool (grijze stroom) of bronnen die niet op kunnen, zoals de wind en de zon (groene stroom). De meeste mensen hebben nog een cv-ketel op gas. De overheid wil dit gaan verminderen en daarom zitten er hoge subsidie kortingen op een milieuvriendelijker alternatief als de warmtepomp. Een warmtepomp stoot geen CO2 uit, in tegenstelling tot de cv-ketel op gas.

Zonne-energie

Zonne-energie is een vorm van groene stroom en dit krijg je dus bij zonnepanelen. Zonnepanelen kun je installeren op het dak van jouw woning. De aankoopprijs is fors, maar op de lange termijn kun je veel geld besparen op energiekosten. De zonnepanelen gaan bijna 30 jaar mee en na ongeveer tien jaar heb je de investering terug verdient. 

Laat je woning isoleren

Steeds meer mensen zien de voordelen in van een goed geïsoleerde woning. Je woningcomfort stijgt enorm na de werkzaamheden, want het is altijd lekker in een goed geïsoleerde woning. De warmte blijft beter binnen en het tocht nauwelijks meer. Je gaat ook veel meer geld besparen, omdat je veel minder energie hoeft te verbruiken. Tenslotte heb je nog een groot voordeel dat op de woningmarkt goed geïsoleerde woningen enorm veel geld waard zijn.

De kleine dingen helpen ook mee

Kleine dingen die je in je dagelijks leven kunt doen helpen ook mee aan duurzamere wereld. Probeer je energie gebruik gewoon te verminderen. Korter douchen, niet meer in bad gaan, verwarming lager zetten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Heb je geld om te investeren, laat dan je woning isoleren en ervaar de hoge wooncomfort. Of kies voor een investering in groene stroom, een warmtepomp als vervanger van je cv-ketel of voor zonnepanelen. Op de lange termijn zijn het allemaal goede beslissingen, want je gaat geld besparen en het milieu helpen, wat een lekker gevoel geeft.

Gerelateerde berichten
Huis

Steeds meer mensen kiezen voor een buitenklok

2 Minuten lezen
De tijd is een van de weinige constante factoren in ons dagelijks leven. Tijd is belangrijk en voor veel mensen is het…
Huis

De perfecte oplossing voor gladde trappen

2 Minuten lezen
Maak je je wel eens zorgen over uitglijden op de trap in je huis? Maak je geen zorgen meer met antislip traptape!…
Huis

Wat je niet kunt missen in de babykamer

2 Minuten lezen
Ben jij in verwachting van je eerste kindje? Gefeliciteerd! Wat een bijzondere tijd staat je te wachten. Maar voor die tijd moet…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *