NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

De CO2-uitstoot verminderen met deze investeringstips

1 Minuten lezen

Door toedoen van de mensen stijgt de CO2-uitstoot en verslechtert het milieu. In deze blog lees je op welke manieren je deze uitstoot kunt gaan verminderen, zodat je jouw steentje kunt bijdragen aan een verbeterd milieu.

Isoleer je woning

Met goede isolatie van jouw woning kun je enorm veel energiekosten besparen. Daarnaast heeft isolatie ook nog andere voordelen. Zo kun stijgt je woningwaarde en je wooncomfort. De warmte blijft beter binnen en van tocht zul je geen last meer hebben. Combineer je twee isolatiewerkzaamheden (bijvoorbeeld muur- en raamisolatie) dan krijg je 20% korting vanwege subsidiekortingen.

Zonnepanelen installeren op het dak van je woning

Met zonnepanelen kun je jaarlijkse enkele honderden euro’s besparen. De investering in zonnepanelen kun je binnen tien jaar terugverdienen en ze hebben een levensduur van ongeveer 25 jaar. Dit wil zeggen dat je de resterende jaren kunt genieten van gratis zonne-energie. Over de aankoop van zonnepanelen kun je helaas geen subsidie krijgen, maar je kunt wel de btw terugvragen.

De traditionele cv-ketel vervangen

De traditionele cv-ketel zou je kunnen vervangen door een warmtepomp. Van het gas afgaan is een goede stap als je jouw woning wilt verduurzamen. De cv-ketel zorgt voor veel CO2-uitstoot en de warmtepomp kan dit reduceren naar nul. Nadeel is echter wel dat je de aankoopinvestering van een warmtepomp niet zo makkelijk kan terug verdienen als bijvoorbeeld die van zonnepanelen. Je draagt wel flink bij aan een duurzamere wereld.

Energieneutraal wonen

In Nederland zijn er volgens de cijfers van het CBR al meer dan 12.000 energieneutrale woningen. Dit zijn woningen die minstens evenveel energie zelf opwekken dan dat ze verbruiken. Als je jouw woning goed isoleert, je zonnepanelen en een warmtepomp aanschaft kun je dit ook bereiken. Je energiegebruik kun je pijlen aan de hand van meetapparatuur.

Gerelateerde berichten
Energie

Duurzaam wonen is de toekomst!

1 Minuten lezen
Een fijn huis hebben en gelijktijdig geld besparen? Het kan! Steeds meer mensen gaan duurzaam wonen, want hiermee dragen zij hun steentje…
Energie

Vaste lasten vergelijken

1 Minuten lezen
Wil je graag je vaste lasten verlagen maar weet je niet waar je moet beginnen? Met online vergelijken ben je in een…
Energie

Bespaar tijd en geld met gas en licht vergelijken

2 Minuten lezen
Wie wil dat nu niet? Gemakkelijk geld en tijd besparen. Gas en licht vergelijken zorgt dat u gemakkelijk geld kan besparen op…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *