NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Vastgoed

Tips die je zullen helpen om je huis verkoopklaar te maken

2 Minuten lezen
huis verkoopklaar maken

Eindelijk heb je dan het huis van je dromen gevonden. Je bent super enthousiast en zou hier het liefste zo snel mogelijk in intrekken. Maar, nu moet je je oude huis nog zien te verkopen en hier komen nog best wel wat dingetjes bij kijken. Je wilt natuurlijk wel dat potentiële kopers een goede eerste indruk van je woning krijgen. Onderstaande tips zullen je dan ook gaan helpen om jouw huis verkoopklaar te maken. Op deze manier vind jij sneller een gelukkige koper en kun je zo snel mogelijk gaan genieten van je nieuwe pracht woning. Zo zorg je er ook voor dat de verhuizers het makkelijk hebben en alles goed gaat.

Ga een paar dagen klussen

Misschien valt het jou niet meteen of op ben je er na al die jaren gewend aan geraakt dat de deurklink wat losser zit, maar hou er rekening mee dat potentiële kopers op de details zullen letten. Het is daarom van essentieel belang dat alles wat kapot of verouderd is in het huis wordt gerepareerd of vernieuwd. Dus, repareer die krakende deur, gat in de loungestoel en loszittend tafelblad. 

Wanneer je voordat je aan je klusdag begint alle juiste gereedschappen inslaat en een plan van aanpak maakt zul je zien dat deze reparatie klussen helemaal niet zoveel tijd innemen als dat je van tevoren misschien had gedacht. Ga daarom lekker aan de slag zodat je snel door kunt met alle andere dingen die je nog moet regelen voordat je je huis in de verkoop kunt doen. 

Laat je huis weer glanzen

Nadat je alles in je huis hebt gerepareerd is het tijd om te beginnen aan de grote schoonmaak. Een schoon huis geeft de kijkers namelijk het idee dat het huis ook goed is onderhouden en daar kun je dus gebruik van maken! Haal alle schoonmaakspullen uit de kast en koop desnoods nog wat extra’s in om je huis van top tot teen te doen glanzen. Neem de wc grondig onder handen, dweil de tegels, verwijder vieze vlekken uit het tapijt en zeem de ramen. Door alles helemaal schoon te maken en lekker te laten ruiken kun je er van op uit gaan dat de kijkers een goede eerste indruk van je woning zullen krijgen.

Wat ook zeker niet onbelangrijk is wanneer je je huis in de verkoop wilt zetten is dat de tuin goed is onderhouden. Je tuin, en zeker je voortuin, zal namelijk het visitekaartje worden van je huis en zal ook op de verkoopfoto’s sterk naar voren komen. Zorg er daarom voor dat je tuin mooi is bijgehouden en schakel desnoods een hovenier in om je hierbij te helpen.

Geen persoonlijke items

Als potentiële kopers komen kijken wil je dat ze een goed beeld krijgen van de verschillende ruimtes en dat ze de sfeer kunnen proeven. Het is daarom aan te raden om persoonlijke items zo veel mogelijk weg te halen of tijdelijk op te bergen op plekken waar de kijkers niet zullen komen. 

Wanneer je dit niet doet en je laat bijvoorbeeld het speelgoed van de kinderen, fotolijstjes en kledingstukken in je huis rondzwerven dan zal een woning er al snel erg druk en persoonlijk uitzien en dit legt de nadruk op het feit dat kijkers in het huis van iemand anders rondlopen. Haal persoonlijke spullen daarom zo veel mogelijk weg zodat kijkers een goed beeld kunnen krijgen van alle kamers en zich een voorstelling kunnen maken van hoe het zou zijn als zij hier zouden wonen. 

Wanneer je van plan bent om je huis binnenkort in de verkoop te doen dan zullen bovenstaande tips je gegarandeerd helpen om je woning er sprankelend uit te laten zien. Wanneer je nog vragen of opmerkingen hebt dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag!

Gerelateerde berichten
Vastgoed

Een checklist om uw huis klaar te maken voor een huisinspectie

4 Minuten lezen
Of u nu een nieuw huis koopt of uw huidige huis verkoopt, een huisinspectie is een belangrijke stap. Huisinspecteurs kijken naar de…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *