NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Duurzaam wonen is de toekomst!

1 Minuten lezen
duurzaam wonen toekomst

Een fijn huis hebben en gelijktijdig geld besparen? Het kan!

Steeds meer mensen gaan duurzaam wonen, want hiermee dragen zij hun steentje bij aan een beter milieu. Wist je dat je veel geld kunt besparen als je duurzaam gaat wonen? Hieronder lees je hoe!

Geld besparen op je energierekening

Zelf ben ik al jaren milieubewust bezig en woon daarom ook in een goed geïsoleerd huis. Nu zie ik steeds meer mensen om me heen die dezelfde kant op gaan. In het nieuws hoor je ook geregeld over de voordelen van het aanschaffen van zonnepanelen en één van deze voordelen is ook het besparen van geld op de lange termijn. Dus je bent niet alleen goed bezig voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee. Zo ook door elektrisch te gaan rijden.

Waar kun je in investeren?

Als de financiën geen grote rol spelen in jouw woonsituatie, zou je kunnen gaan overwegen om mee te helpen aan een beter milieu en dus duurzaam of zelfs energieneutraal te gaan wonen. Het aanschaffen van de eerder genoemde zonnepanelen is een optie, maar ook kan je je huis laten isoleren. De comfort van zo’n huis is van hoge kwaliteit, want bijvoorbeeld de HR++ ramen (of triple glas) zorgen ervoor dat er nauwelijks kou naar binnen zal komen en warmte naar buiten gaat. Dus je woont lekker warm en dit zonder hele hoge verwarmingskosten.

Bewustwording van de natuur

Door de Corona crisis gaan mensen nog meer als voorheen letten op de uitgaven. Een nieuwe economische crisis kunnen veel bedrijven en dus werkgevers er niet bij hebben. Duurzaam wonen is een vorm waarbij je goed let op je eigen energieverbruik en dus ook op de uitgaven. Kleine acties als de verwarming een standje lager zetten of korter douchen kunnen jou veel geld besparen.

Mijn voorspelling

Ik voorspel dat over tien jaar meer dan 50% van de mensen duurzaam woont. Dit lijkt misschien een hele voorbarige uitspraak, maar veel mensen realiseren zich nog niet welke grote voordelen duurzaam wonen met zich meebrengt. Eén groot voordeel is dus het bewust bezig zijn met het verlagen van het energieverbruik, waardoor je uiteindelijk flink wat geld gaat besparen. In een tijd van crisis is het nooit verkeerd om wat bewuster met onze financiën bezig te zijn.

Gerelateerde berichten
Energie

De CO2-uitstoot verminderen met deze investeringstips

1 Minuten lezen
Door toedoen van de mensen stijgt de CO2-uitstoot en verslechtert het milieu. In deze blog lees je op welke manieren je deze…
Energie

Vaste lasten vergelijken

1 Minuten lezen
Wil je graag je vaste lasten verlagen maar weet je niet waar je moet beginnen? Met online vergelijken ben je in een…
Energie

Bespaar tijd en geld met gas en licht vergelijken

2 Minuten lezen
Wie wil dat nu niet? Gemakkelijk geld en tijd besparen. Gas en licht vergelijken zorgt dat u gemakkelijk geld kan besparen op…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *