NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Tuin

Tips voor het opknappen van de tuin

2 Minuten lezen
tuin met wit huis

Wat denk jij wanneer je uit het raam kijkt? Ben je tevreden met je tuin of kan het wel een opknappertje gebruiken? Dit artikel is geschreven voor iedereen die zijn tuin een nieuwe look wil geven. We geven je een aantal tips om je tuin er weer fris en modern uit te laten zien. Met wat Jotun verf uit de online verfwinkel breng je de tuin weer helemaal tot leven.

Verlichting naast het looppad

We beginnen direct met het meest over het hoofd geziene onderdeel van een moderne tuin. De verlichting in de tuin kan de hele uitstraling van een tuin namelijk maken of breken. Ten eerste willen we je ook laten weten dat verlichting niet alleen voor ‘s avonds. Bepaalde hoekjes van je tuin zijn namelijk altijd donker. Wanneer je bijvoorbeeld een lamp onder een struik plaats, zal die overdag ook al de nodige verlichting geven. Dit is dan ook onze eerste tip: plaats tuinspots onder struiken of planten. Dit geeft de planten een uniek look en meer uitstraling. Daarnaast kan je de spots op die manier mooi verbergen. 

Onze tweede tip is plaats tuinspots naast het looppad. Dit geeft een zeer frisse en moderne uitstraling. Je kan je tuin s`avonds een stuk gezelliger maken door verlichting met kaarsen in lantaarns. Deze kan je bijvoorbeeld op en rond de eettafel zetten. Ten slotte kan je ook gebruik maken van een lichtsnoer, ofwel prikkabel boven de zithoek om de tuin gezellig en knus te maken.

Grote stenen wandelpaden 

Iets wat je ontzettend veel ziet in moderne tuinen zijn wandelpaden van grote donkere stenen, die een klein stukje uit elkaar liggen. De stenen zijn vaak rond de vierkante meter in afmeting. Deze stenen Deze stenen komen het mooiste naar voren over gras of over grijskleurige kiezelstenen.

Plantenbakken en potten

Een makkelijke manier om je tuin op te frissen is door gebruik te maken van plantenbakken en bloempotten. Deze zorgen voor veel verschillende hoogte niveau´s in je tuin. Je kan bijvoorbeeld een aantal rechthoekige houten plantenpotten in de tuin plaatsen. Of een aantal stenen plantenbakken tussen je al bestaande beplanting. Maar je kunt er ook veel speelser mee omgaan en overal verschillende plantenbakken met verschillende vrolijke kleuren neerzetten. De mogelijkheden met plantenbakken en potten zijn eigenlijk eindeloos.

Meubels en decoratie

Zoals iedere tuin heeft jouw tuin natuurlijk ook meubels en andere kleine decoraties nodig. We gaan je niet specifiek vertellen wat voor meubels je moet kiezen maar wel waar je rekening mee moet houden bij het kopen van tuinmeubels. Onze tip is om een decoratie stijl of thema te kiezen, voor alle meubels. Als alle meubels in dezelfde stijl en hetzelfde kleurenschema zijn, zorgt dit voor een moderne en strakke tuin. Ook is het belangrijk dat de stijlkeuze van je tuinmeubilair aansluit op de rest van je tuin. Een modern industrieel tuinset staat bijvoorbeeld niet mooi in een mediterrane tuin.

Dit waren onze vier tips voor een moderne en frisse tuin. Heb jij hieruit inspiratie op gedaan?

Gerelateerde berichten
Tuin

Waar kan men De Wit Hekwerk voor inzetten?

1 Minuten lezen
Als u op zoek bent naar een professioneel hekwerk dan is De Wit Hekwerk de specialist die u zoekt. Want als u…
Tuin

Wat zijn de opties om een Aqua Vivenda zwembad te kopen?

1 Minuten lezen
Aqua Vivenda is de specialist in alle varianten van zwembaden. Als je op zoek bent naar een zwembad neemt direct contact op…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *