NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Je kunt de kans op inbraakdiefstal kleiner maken met deze tips

2 Minuten lezen

Het aantal inbraken in Nederland neemt de laatste jaren af. Desondanks blijft het aantal hoog en daarom is het slim om je woning goed te beveiligen tegen inbraken. In deze blog lees je hoe je jouw woning goed kan beveiligen en de kans op inbraakdiefstal flink kan laten afnemen.

Bel een slotenmaker

De beste tip die je kunt krijgt is om je sloten van je woning te laten vervangen. Oude woningsloten zijn kwetsbaar voor inbraken, omdat inbrekers vaak gereedschap en slimme methodes gebruiken om binnen te komen. Met de veiligheidssloten van een slotenmaker verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk, omdat deze sloten voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Uiteraard blijft het daarnaast belangrijk dat je zelf dagelijks de deuren en ramen goed afsluiten, ook als je weggaat van huis.

Vermijd social media

Een fout waar inbrekers vaak gebruik van maken, is informatie delen via social media. Pas op met het delen van vakantie informatie op social media, want inbrekers zitten ook op social media en gebruiken deze informatie. Mocht je een paar dagen weg gaan of op vakantie gaan, vraag dan aan je buren of zij je kunnen helpen. De buren kunnen bijvoorbeeld af en toe een auto voor de deur zetten, de post opruimen of wat lampjes aandoen. Hierdoor zit er meer leven in je woning en valt het inbrekers niet op dat je weg bent.

Installeer een alarmsysteem

Een andere optie om de kans op inbraak te verkleinen is het installeren van een alarmsysteem. Een alarmsysteem bijvoorbeeld bij de voordeur van je woning kan inbrekers afschrikken. Met hulp van VvE beheerder Haarlem kan je ervoor zorgen dat je De meeste inbrekers zullen doorhebben dat je een alarmsysteem hebt en zullen het liever bij een andere woning willen proberen. Het is logisch dat inbrekers niet willen opvallen en dat gebeurt wel als het alarm afgaat. Het voordeel is dat inbrekers snel zullen vertrekken en minder kans hebben om waardevolle mee te nemen. Het nadeel van een alarm is echter dat de politie vaak niet op tijd kan zijn, omdat de politie meestal pas na tien minuten aanwezig kan zijn en inbrekers allang weg zijn.

Pas op je waardevolle spullen

De laatste tip is om goed te passen op je waardevolle spullen. Inbrekers kijken door de ramen om te kijken of ze waardevolle spullen, zoals portemonnees, laptops, mobiels en bijvoorbeeld autosleutels zien liggen. Berg deze spullen dus goed op, om de kans te verkleinen op inbraakdiefstal. Toch blijft het handig om te overwegen om een slotenmaker te bellen, zodat je woning betere sloten heeft en het lastig wordt voor inbrekers om binnen te komen.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Waarom zou je jouw sloten moeten vervangen?

1 Minuten lezen
Je komt thuis, steekt je sleutel in het sleutelgat en deze breekt af.  Je trekt de voordeur achter je dicht en komt…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *