NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Wat je niet kunt missen in de babykamer

2 Minuten lezen
zwangere vrouw babykamer

Ben jij in verwachting van je eerste kindje? Gefeliciteerd! Wat een bijzondere tijd staat je te wachten. Maar voor die tijd moet je alles gereed maken zodat het jou baby straks aan niks ontbreekt. En zo ook de babykamer. Maar wat moet je nou eigenlijk allemaal hebben? Wij zullen ervoor zorgen dat je dit precies weet wat je nodig hebt! Je kan dit artikel ook als een soort checklist gebruiken.

Wiegje / ledikant

We beginnen bij het belangrijkste. Het wiegje/ledikantje wordt het bed van je kindje. Hier kan hij veilig de nachten doorbrengen. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een wieg? Een wieg moet afmetingen hebben van minimaal 80 cm lang, 45 cm breed en 30cm diep. Een ledikant heeft standaard afmetingen van 120 x 60 cm. Ook is het handig om een verstelbare bodem te hebben. Zo kan het ledikant in de eerste maanden hoog, zodat jij makkelijk je kind oppakt. En later als je kind ouder wordt, kan die steeds wat hoger

Commode voor het verschonen

Een onderdeel wat onmisbaar is voor de kamer van je baby is de Commode. De Commode is simpel gezegd het verzorgingsstation voor de baby. Hier kan je de baby wassen, verschonen en schone kleren aandoen. Alle spullen die je hierbij gebruikt, zoals Luiers, kleding en doekjes, kan je opbergen in de commode. Het is handig dat je commode tussen de 90 en 105 cm hoog is, en de grootte van het blad moet groot genoeg zijn voor een aankleedkussen. Daarbij is het fijn als je voeten onder de commode kunnen bij het verzorgen van de baby.

Heb je al gedacht aan een (schommel)stoel?

Een stoel is niet het hoogst noodzakelijke op een babykamer, maar is wel super handig voor jou als ouder. Bijvoorbeeld om je kindje in slaap te wiegen en te voeden. 

Nachtlampje bij het voorlezen

Het nodig hebben van een nachtlampje heeft twee praktische redenen. Wanneer je een baby hebt ontkom je er niet aan om s´nachts wakker te worden, voor de voeding of omdat de baby wakker is geworden. Dan is het voor zowel jezelf als je kleine niet fijn om meteen het grote licht aan te gooien. En daarbij zijn jonge kinderen vaak bang in het donker en slapen ze dus liever met een lampje aan.

Thermometer

Een thermometer is van belang in de babykamer omdat een het voor een baby heel lastig is zijn eigen lichaamstemperatuur op peil te houden. Daarom moet de kamertemperatuur precies goed zijn  voor de baby.

Een oogje in het zeil houden met een babyfoon

Wanneer je een jong kindje hebt is het handig om een babyfoon bij het ledikant van je baby te hebben zodat je weet wanneer die wakker is geworden of aan het huilen is. Een babyfoon komt ook van pas wanneer je kleintje aan het spelen is met dinosaurus speelgoed.

Moeite met slapen? Neem een babymobiel

Het is belangrijk dat jouw baby goed en makkelijk in slaap valt. Daarom kan je een babymobiel ophangen waar de baby in volle bewondering naar kan staren totdat de oogjes dicht gaan. 

De onmisbare kledingkast

Tot slot heb je natuurlijk een kast nodig om alle kleertjes en andere spullen van je baby in op te kunnen bergen.

Aan de hand van dit artikel kan je ervoor zorgen dat alles klaar ligt. Nu alleen de baby zelf nog. Heel Veel succes met het grootbrengen van jouw kleintje!

Gerelateerde berichten
Huis

Steeds meer mensen kiezen voor een buitenklok

2 Minuten lezen
De tijd is een van de weinige constante factoren in ons dagelijks leven. Tijd is belangrijk en voor veel mensen is het…
Huis

De perfecte oplossing voor gladde trappen

2 Minuten lezen
Maak je je wel eens zorgen over uitglijden op de trap in je huis? Maak je geen zorgen meer met antislip traptape!…
Huis

Tips om nog duurzamer te gaan wonen

1 Minuten lezen
Waarschijnlijk heb je al gehoord van het belang van duurzaam wonen, want het milieu is een onderwerp waar het op televisie vaak…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *