NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Maak gemakkelijk je woonkamer gezelliger

3 Minuten lezen

Je woonkamer inrichten kan nogal lastig zijn als je niet weet waar je moet beginnen. Je kunt dan de trends van de grote woonbladen volgen en alle nieuwe meubels en accessoires in huis halen. Zo kan je een wandkast industrieel in de keuken installeren, een mooie design tafel in de hoek van de kamer zetten of planten in de slaapkamer plaatsen. De vraag is alleen, wordt je woonkamer hier wel gezelliger van? Het is namelijk het belangrijkste dat jij je fijn voelt in je eigen huis en dat je het gevoel hebt dat je echt thuis komt na een lange zware dag op werk. Om je wat te helpen hebben wij daarom voor jou enkele tips voor het gezelliger maken van de woonkamer op een rijtje gezet. 

Doe iets met de natuur

Een trend waar we zeker even bij stil moeten staan is het in huis brengen van de natuur door middel van planten. Planten zijn namelijk een super leuke vorm van woondecoratie. Het ziet er erg gezellig uit en werkt ook nog een stressverlichtend. Je kunt uit heel veel verschillende soorten planten kiezen waardoor je er helemaal je eigen draai aan kunt geven. Kies er bijvoorbeeld voor om te gaan voor een plant die lekker opvalt of ga voor mooie planten met gekleurde elementen. Naast die leuke planten zou je ook kunnen kiezen voor mooie opvallende bloemen. Deze kun je mooi in een vaas zetten en op de salontafel of bijzettafel zetten. De hele ruimte zal hierdoor meteen opfleuren.

Als je in een stenen omgeving woont en je meer groen en natuur om je heen wilt hebben op de plek waar je woont kan je verhuizen naar de ideale locatie. Met verhuisbedrijf Maastricht hoef je geen planten in je huis te halen, maar ga je zelf naar de natuur toe.

Denk aan leuke verlichting

Een tweede manier om je woonkamer gezelliger te maken is door leuke sfeerverlichting op te hangen. Je zou bijvoorbeeld een lang snoer vol witte lampjes op kunnen hangen aan de muren waardoor de ruimte er ontzettend gezellig uit komt te zien. Ook zou je kunnen kiezen voor een grote vloerlamp met dimmer schakelaar zodat je zelf de warmte van het licht kunt bepalen. Naast deze soort lampen zou je nog kunnen kiezen voor wat decoratieve lampen zoals een lamp naast de bank of een speciale lamp dat licht plaatselijk uitstraalt zodat je kunt lezen. 

Een opvallend kleed

Wat zo fijn is aan een groot kleed of tapijt op de vloer is dat het er super leuk uitziet en ook nog eens heel veel warmte vasthoudt. Dat betekend dus nooit meer koude voeten krijgen en lekker genieten van het zachte kleed onder je voeten. Wat verder erg fijn is aan een mooi kleed is dat het er gezellig uitziet en de woonkamer ervan opfleurt. Kies een kleed dat past bij de rest van de decoratie in je huis en ga voor mooie en opvallende kleuren en vormen. Je mag best wel een beetje uitpakken en hoeft echt niet bang te zijn om een mooi contrast te creëren met je nieuwe mooie kleed. Ga bijvoorbeeld voor een mooi donker kleed wanneer de rest van je inrichting licht is, of juist andersom. 

Maak het persoonlijk

Nu je de basisinrichting van je woonkamer hebt gekozen is het tijd om er een persoonlijke draai aan te geven. Een woning is namelijk pas echt compleet wanneer je je er thuis voelt en dit gevoel kun je krijgen door persoonlijke accessoires. Hang daarom leuke foto’s op aan de muren en plaats souvenirs met fijne herinneringen op een kastje. Je zou ook wat kookboeken in de keuken kunnen leggen en tijdschriften in de kamer. De gehele woning krijgt zo een persoonlijke draai en dat is heerlijk thuiskomen op die manier. 

Door deze leuke tips toe te passen maak je jouw woonkamer erg gezellig en knus. De dingen die je kunt doen zijn helemaal niet moeilijk en zullen al een groot verschil kunnen maken. Ga dus lekker aan de slag met de tips.

Gerelateerde berichten
Interieur

De vele mogelijkheden van een bijzettafel

1 Minuten lezen
Bijzettafels hebben de laatste jaren een opmerkelijke opkomst doorgemaakt, waarbij ze zich hebben gevestigd als veelzijdige en essentiële meubelstukken in moderne huizen….
Interieur

Waar koopt u uw verlichting voor uw pand?

5 Minuten lezen
Winkelen voor verlichting voor uw pand kan een ontmoedigende taak zijn. Met zoveel merken en stijlen om uit te kiezen, kan het…
Interieur

In 3 stappen een nieuw interieur

1 Minuten lezen
Een nieuw interieur kiezen, dat blijft voor veel mensen toch nog een lastig dingetje, zeker nieuwe kasten uitzoeken. Vaak zetten ze alles…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *