NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Steeds meer mensen kiezen voor een buitenklok

2 Minuten lezen

De tijd is een van de weinige constante factoren in ons dagelijks leven. Tijd is belangrijk en voor veel mensen is het belangrijk om te weten hoe laat het is. De klok is dan ook terug te vinden in vrijwel alle Nederlandse huizen en ook op kantoren. Op publieke plekken als stations en in gemeentehuizen en natuurlijk op de iconische kerktorens zijn ook overal klokken terug te vinden. 

De klok is niet weg te denken uit ons leven en de klok heeft daarnaast ook allang niet meer alleen een rol voor de tijdsweergave, maar is in veel gevallen verworden tot een interieur object. Niet alleen voor binnen zijn klokken geschikt en steeds meer mensen kiezen dan ook voor een buitenklok ter aankleding van de tuin.

Buitenklok moet waterdicht zijn

Een buitenklok zier er misschien in sommige gevallen net zo uit als een klok voor binnen, maar er zijn meerdere cruciale verschillen tussen een binnen- en een buitenklok. Wanneer je op zoek gaat naar een buitenklok dan is het dus ook erg belangrijk dat je er goed op let dat de klok buiten kan hangen. Zo moet een buitenklok volledig waterdicht zijn, zelfs als deze op een relatief droge plek komt te hangen. Door de luchtvochtigheid kan er vocht de klok binnendringen wanneer deze niet waterdicht is, waardoor het uurwerk van binnenuit kan beschadigen en de klok kapot kan gaan en kan gaan roesten.

Verschillende functies op de klok

Er zijn tal van verschillende soorten en maten waar je uit kan kiezen met betrekking tot een buitenklok. De meeste modellen zijn een muurklok zoals we deze ook kennen voor binnenshuis. De muurklok kun je mooi op de muur of de schutting bevestigen met begroeiing eromheen, zodat deze goed opgaat in de rest van de tuin. Qua functies heb je vaak ook nog verschillende opties en kun je bijvoorbeeld kiezen voor een klok voor buiten die niet alleen de tijd weergeeft, maar ook is voorzien van een temperatuur- en datumweergave.

Online is het makkelijker om een geschikte buitenklok te vinden

Wanneer je op zoek gaat naar een buitenklok dan is het internet vaak de beste plek om te beginnen. Hier vind je duizenden verschillende soorten en de meeste webshops hebben vaak ook nog eens een aparte categorie pagina specifiek voor buitenklokken. Je kan vervolgens zelf honderden klokken met elkaar vergelijken en diegene uitkiezen die het beste past bij jouw wensen en tuin. Zo past een klok met houtelementen vaak goed in een tuin waarin ook veel hout wordt gebruikt terwijl een industrieel design weer goed past in een moderne en strakke tuin. Je kunt ook kiezen uit een digitale buitenklok of een analoge buitenklok. Er is voor elke tuin wel een geschikte variant te vinden.

Gerelateerde berichten
Huis

De perfecte oplossing voor gladde trappen

2 Minuten lezen
Maak je je wel eens zorgen over uitglijden op de trap in je huis? Maak je geen zorgen meer met antislip traptape!…
Huis

Wat je niet kunt missen in de babykamer

2 Minuten lezen
Ben jij in verwachting van je eerste kindje? Gefeliciteerd! Wat een bijzondere tijd staat je te wachten. Maar voor die tijd moet…
Huis

Tips om nog duurzamer te gaan wonen

1 Minuten lezen
Waarschijnlijk heb je al gehoord van het belang van duurzaam wonen, want het milieu is een onderwerp waar het op televisie vaak…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *